Šį savaitgalį Vilniuje šurmuliavo tradicinis, jau 12-asis, Vilniaus sporto festivalis. Kartu su „Sostinės dienomis“ vykstanti sporto šventė kasmet sutraukia tūkstančius jaunų vilniečių. Tuo tarpu senjorai, deja, pati neaktyviausia sporto prasme grupė, lieka už borto ir dažniausiai ateina tik į sportuojančius anūkus treniruotėse pasižiūrėti.

Kaip žinia, Vilniaus Sporto festivalio metu vykstantys užsiėmimai yra greiti, reikalaujantys ištvermės, juose dalyvauja jaunimas ir senjorams nejauku stotis šalia jų. Senjorams skirti užsiėmimai turėtų būti vykdomi lėtesniu tempu, bet išlikti patrauklūs ir gyvybingi. Kai šalia stovi ir sportuoja bendraamžiai, jautiesi geriau. Todėl šiais metais VšĮ „Sėkmės idėja“, dirbanti išskirtinai tik su vyresnio amžiaus grupe – senjorais, rugsėjo 2 d. sukvietė vyresnio amžiaus žmones į tik jiems skirtą Sporto šventę.

Gausiai susirinkusi senjorų publika išbandė ne tik tradicines veiklas – mankštas su mitybos konsultante ir trenere Sigute Stulpiniene, linijinius šokius su choreografe Jurga Konoplioviene,  bet buvo supažindinti ir su naujomis veiklomis – sąmoningu kvėpavimu su kvėpavimo terapijos trenere Rasa Paulauskiene ar juoko joga su jogos trenere Giedre Vaišnoraite.

Daug teigiamų emocijų ir entuziazmo sukėlė diskgolfo žaidimas, kurį senjorams pristatė ir leido gyvai išbandyti Medardo Čoboto Trečiojo amžiaus universiteto diskgolfo klubas bei Vilniaus diskgolfo klubo narių komanda. Vingio parke kelis kartus per savaitę bežaidžianti komanda, neabejotinai, pasipildys naujais žaidėjais. 

Šventės kulminacija tapo diskusija su  Šiaurietiškojo ėjimo mokyklos “8 žingsniai” įkūrėja bei trenere Irena Gudiškiene ir ilgamečiu Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriu Jonu Kazlausku, kurią vedė TV laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė.  

Pergales Jonas Kazlauskas siūlė palikti profesionalams, o senjorams sportas turi nešti bendrystę: „Vyresniame amžiuje nebe tiek svarbu trūks plyš nugalėti, kažkam kažką įrodyti. Svarbu tiesiog dalyvauti, judėti, rasti mylimą užsiėmimą ir, svarbiausia, gerą kompaniją“.

„Šiaurietišku ėjimu gali užsiimti kiekvienas, nors ir niekada gyvenime nesportavo! Mano ofisas – Vingio parkas, kur visuomet grynas oras, nuostabi gamta ir visa tai visiškai už dyką“,  – mintimis dalijosi Irena Gudiškienė.

TV laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė į šventę atvyko lydima savo nuostabios anytos, kuri ne tik dalyvavo visuose užsiėmimuose, bet ir pažadėjo ir toliau lankyti VšĮ „Sėkmės idėja“ organizuojamas tiek sveikatinimo, tiek sporto, tiek ir kūrybines veiklas.

Šventės atidarymo metu kalbėjusi VšĮ „Sėkmės idėja“ direktorė Jelena Narūnienė, pasidžiaugė, kad kasmet aktyvių senjorų gretos vis gausėja ir gausiai susirinkusi į šventę publika tą tik įrodo. „Fantastiškas savaitgalis, nuostabus oras ir tokia renginių gausa! Sostinės dienų magija užbūrė ne tik Vilniečius, bet ir miesto svečius. Veiklos ir įspūdžių turėjo visi – nuo jauniausio iki vyriausio.“– kalbėjo Jelena Narūnienė.  “Tikime, kad šiais metais startavusi ,,Senjorų sporto šventė 2023” taps neatsiejama Sporto festivalio ir Sostinės dienų dalis. Tariame didžiulį AČIŪ visiems susirinkusiems.“

“Tikime, kad šiais metais startavusi ,,Senjorų sporto šventė 2023” taps neatsiejama Sporto festivalio ir Sostinės dienų dalis. Tariame didžiulį AČIŪ visiems susirinkusiems,“ – jai antrino Ingrida Ivanauskienė, kartu su VšĮ “Sėkmės idėja”  renginį organizavusios VšĮ “Bendra mintis” vadovė. 

Šventę užbaigė ir gerą nuotaiką dovanojo Vidos Ramaškienės paramos fondas suteikęs galimybę senjorams nemokamai pamatyti komediją ,,Paskutinis šokis”.

Renginio rėmėjai:  Vilniaus miesto savivaldybė ir Active Vilnius.

Draugai: – Vidos Ramaškienės paramos fondas, Nacionalinė dailės galerija