Mieli žygeiviai,

Na štai pagaliau įžengiame į vasarą. Orai mus lepina, tad nelėtiname tempo ir žygiuojame, žygiuojame, žygiuojame. Šį kartą žygiuosime trasa, kuri dalinai mums jau pažįstama. Tačiau jos tiesiog negalime neįtraukti į mūsų žygių kalendorių, nes ji driekiasi vienomis gražiausių Vilniaus apylinkių. Taigi susitinkame antradienį ir žygiuojame Saulės trasa, kuri apima Pūčkorius, Strielčiukus, Tuputiškes, Rokantiškių piliavietę.

Susitinkame:

DATA: birželio 6 d. 10 val.

STARTAS: Pūčkorių atodanga, automobilių stovėjimo aikštelė

Autobusas 74. Išlipti stotelėje “Pūčkorių atodanga” ir Stepono Batoro gatve paėjėti atgal (apie 6 min) iki Kavinės ir automobilių stovėjimo aikštelės.

FINIŠAS: Pūčkorių atodanga

Autobusai 74

Trasos ilgis: iki 10 km. Žygiuosime Pūčkorių, Strielčiukų, Tuputiškių apylinkėmis.

Trasos sudėtingumas: Vidutiniškai sudėtingas reljefas: yra įkalnių ir laiptų.

Svarbu: trasa žiedinė, t.y. pradėsime taške A ir baigsime taške A.

Apranga ir avalynė: patogi. Rengiamės svogūnėlio principu. Gerai būtų turėti kuprinę, kad galėtumėte nusivilkę drabužius, jei pasidarys karšta, juos patogiai neštis. Taip pat reikėtų atsižvelgti į permainingus Lietuvos orus ir įsimesti skėtį ar apsiaustą, kepuraitę nuo saulės, purškalus nuo mašalų.

Būtina turėti vandens. Jei norite, įsidėkite lengvų užkandžių (angliavandenių) – praėję pusę trasos tikrai pasistiprinsime.

Mus lydės patyrusi instruktorė, šiaurietiško ėjimo su lazdomis trenerė Irena Gudiškienė. Norintiems bus galimybė išbandyti žygį su šiaurietiško ėjimo lazdomis (reikalinga lazdų rezervacija).

Registruotis prašome tik naujus dalyvius.

Registracija vyksta darbo dienomis I-IV, 10-17 val.: tel. 8 603 36266 arba el. paštu registracija@susitikim.lt

Tad iki pasimatymo, nekantraujame ir vėl susitikti!

P.S. Mums oras tinka visoks. Dulksna ar lengvas lietus gaivina žygiuojant ir padeda pravalyti plaučius. Žygis neįvyks tik tuo atveju, jei pils kaip iš kibiro. Tuomet ieškosime kitos datos ir apie tai visus informuosime.