VšĮ “Sėkmės idėja”, vystanti socialinę ir kultūrinę veiklą, orientuotą į vyresnio amžiaus žmonių grupę, pristato naują projektą „Pasimatymas su muzika. Susitikim, mieli senjorai”, skirtą bene pažeidžiamiausiai visuomenės grupei – slaugos ir senelių globos namų gyventojams – dėl objektyvių priežasčių (dažnai sveikatos) turinčiai labai ribotas galimybes dalyvauti arba visai neturinčiai galimybių dalyvauti kultūroje ir ypač pamatyti/ išgirsti profesionaliojo meno atlikėjus. Projektas su koncertine programa aplankys net 10 Lietuvos socialinių globos įstaigų ar senelių namų.

Gegužės 3 d. šv. Juozapo globos namuose, esančiuose Panevėžio rajone, įvyks pirmasis koncertas. Seneliams koncertuos ne vietinė kaimo kapela, ar mokyklinukai, o pripažinimą Lietuvoje ir užsienyje pelnę profesionalaus meno atlikėjai – smuikininkė Julija Ivanovaitė ir klavesininkas Vilimas Norkūnas, kurie gros garsiausius klasikinės muzikos kūrinius, pristatys dar ne visiems matytą ir girdėtą instrumentą – klavesiną, scenoje kurs mini muzikinį pasakojimą-koncertą. Šių dviejų talentingų profesionalių muzikų parengta muzikinio pasakojimo/koncerto programa nukels klausytojus į neatmenamus laikus, kai fortepijonas dar neegzistavo, o karaliavo klavesinas – jo pirmtakas. Muzikinį pasakojimą praturtins ir įvadas su vaizdingomis skaidrėmis iš muziejų lobynų: kaip atsirado klavišiniai instrumentai (klavikordas, klavesinas), kada gimė fortepijonas ir kaip išsivystė styginių instrumentų šeima (nuo lyros, viola da braccio, iki smuiko). Dalyvių lauks intriguojanti kelionė per epochas – pradedant Ankstyvu Baroku ir pasirodymą baigiant visų pamiltiems ir gerai žinomiems Johanui Sebastianui Bachui ir Volfgangui Amadėjui Mocartui. Kaip sako patys jaunieji muzikantai – „Šia programa trokštame pasiekti tuos, kurie negali atkeliauti ir pasiklausyti mūsų patys. Mes manome, kad savo širdyje visi jaučiasi jauni – abu muzikai, būdami 30 ar 40 metų, vis dar jaučiamės kaip 20- mečiai. Taip, tikime, kad jaučiatės ir Jūs. Tad leiskite kartu su Jumis sugrįžti į nerūpestingą jaunystę, pasidžiaugti mus džiuginančia ir šokdinančia, arba sūpuojančia ir raminančia muzika, kuriai visi mieli, ir visi išsiilgti”.

„Paprastai VšĮ „Sėkmės idėja” organizuojamuose kūrybiniuose užsiėmimuose dalyvauja senjorai, kurie gali patys savimi pasirūpinti, yra aktyvūs ir savarankiški. Tačiau dalis Lietuvos senjorų dėl vienokių ar kitokių priežasčių – sveikatos, finansinių galimybių ar lokacijos, tokios prabangos neturi. Todėl labai džiaugiuosi, kad Lietuvos kultūros tarybos dėka dalis Lietuvoje įsikūrusių slaugos ir senelių globos namų gyventojų galės išgirsti profesionaliosios muzikos atstovus ir mėgautis gražiausiais klasikinės muzikos kūriniais. Norime su senjorais pasidalinti tyrumu, grožiu, tikru nesuvaidintu jausmu. Šiais laikais tarp sintetinio triukšmo, ryškių reklamų, rėkiančių pop grimasų pasimeta darnus paprastumas, nuoširdus garsas, tylos akimirka ir buvimo kartu pilnatvė.” – kalbėjo projekto iniciatorė, įstaigos direktorė Jelena Narūnienė.

Trijų mėnesių laikotarpyje projektas „Pasimatymas su muzika. Susitikim, mieli senjorai” dar aplankys Kelmės rajono Liolių socialinės globos namus, Jonavos globos namus, Švenčionių rajono Strūnos globos namus, Vilkaviškio raj. Gudkaimio globos namus, Biržų rajono Legailių globos namus, Akmenės rajono socialinių pasaugų namus, Širvintų parapijos katalikiškus senelių globos namus bei Raseinių rajono Blinstrubiškių socialinės globos namus.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.