Jau pavasaris visai čia pat, todėl nutarėme, kad laikas skelbti taip Jūsų lauktą žinią apie jau ketvirtą mūsų organizuojamą kelionę į užsienį.

Jūsų laukia netikėti gamtiniai atradimai Čekijoje!

KADA: 2024-04-29 iki 2024-05-03 (5 d./4 n.) – visos nakvynės viešbutyje.

KAINA: 415 Eur

Tai aktyvi kelionė, skirta tikriems žygeiviams.

Kelionių organizatorius ,,Guliverio kelionės” . Kelionėje Jus lydės ,,Susitikim” komanda ir gidas Andrius.

NORITE KELIAUTI KARTU? REGISTRUOKITĖS! 

Registracija ir daugiau informacijos telefonu +37060336266 arba el. paštu registracija@susitikim.lt

Kviečiame susipažinti su programa:

1 diena. Anksti ryte išvykstame iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Vakarop atvykstame į Žemutinės Silezijos sostinę Vroclavą, Odros upės salose įsikūrusį vieną gražiausių Lenkijos miestų. Ekskursija mieste, pastatytame ant 12 salų, sujungtų daugiau nei 100 tiltų. Pasivaikščioję seniausioje Vroclavo dalyje – Katedros saloje, kurioje stovi gotikinė Šv. Jono Krikštytojo katedra, ir praėję „Smėlio“ saloje esančią Švč. Mergelės Marijos bažnyčią, ekskursiją tęsime siauromis grįstomis gatvelėmis ir kiemeliais. Pamatysime universiteto pastatus, Šv. Elžbietos bažnyčią ir daugybę Vroclavo nykštukų – daugiau nei 300 mažų skulptūrėlių, išsibarsčiusių senamiestyje. Vroclavo Turgaus aikštėje, vienoje didžiausių Lenkijoje, pasigrožėsime eilėmis spalvingų namų, originaliu fontanu bei senąja rotuše, kuriai pastatyti prireikė beveik dviejų šimtmečių. Laisvas laikas senamiestyje. Nakvynė viešbutyje Lenkijoje arba Čekijoje.

2 diena. Pusryčiai. Vykstame į Čekijos Moravijos – Silezijos kalnų kurortą Dolni Morava. Keltuvu* pasikelsime į Slamenkos kalną (1100 m). Ant kalno laukia du ypatingi objektai. Pereisime per ilgiausią pasaulyje pakabinamą tiltą „SKY BRIDGE 721“*, kuris buvo atidarytas 2022 m. gegužės mėn. Jis yra 721 metro ilgio ir kabo 95 metrų aukštyje virš slėnio, Tiltu keliaujama tik viena kryptimi, tad į pradinį tašką grįšite 2 km ilgio pažintiniu kalnų taku.

Antrasis objektas – tai apžvalgos bokštas „Takas debesyse“*. Bokštas yra 55 m aukščio ir į jį veda 710 metų ilgio medinis takas. Nuo Slamenkos kalno galėsite nusileisti keltuvu*, nulipti pėsčiomis (apie 2 km) arba nučiuožti vasaros rogučių trasa*. Laisvas laikas pietums.

Vykstame į Čekų Rojų, vieną įspūdingiausių saugomų kraštovaizdžio teritorijų Čekijoje. Vėjas ir lietus per daugelį milijonų metų čia suformavo natūralius gilių kanjonų labirintus ir aukštus uolų bokštus. Žygis pėsčiomis (~ 2,5 val.) nesudėtinga trasa Prachovo uolomis*: pasivaikščiosime smiltainio uolų labirintais, sustosime apžvalgos aikštelėse pasigrožėti įvairių formų uolomis. Nakvynė viešbutyje Čekijoje.

3 diena. Pusryčiai. Vykstame į Kutna Horą – miestą, garsėjantį sidabro kasyklomis. Aplankysime sidabro muziejų ir kasyklas*. Gavę žibintus ir šalmus leisimės į požeminę viduramžių kasyklą, kurios ilgis siekia 250 m. Susipažinsime su sidabro gavybos procesu – nuo rūdos kasimo iki monetų gamybos.

Šiandien mūsų lauks žygis (apie 6 val.) Hruboskalska uolų masyve grožintis Velnio ranka ir kitomis uolinėmis formacijomis. Žygis vidutinio sudėtingumo, Bohemijos rojaus trasa. Tai vienas iš seniausių Čekijoje maršrutų, aprašytas rašytojų ir tapytas dailininkų. Žygį pradėsime nuo mažųjų uolų masyvo ir keliausime pėsčiomis link Hruba skala uolyno. Nueinamas atstumas sudaro 12 km.

Pakeliui turėsime galimybę aplankyti Myši dira urvą, tiksliau uolinį susiaurėjimą. Čia yra įrengti laiptai, kurie veda ant kalno viršūnės. Praėjimas toks siauras, kad jį palygino su tarpeliu, kuriuo gali pralįsti tik pelė. 🙂 Pietūs gamtoje, vakare grįžtame į viešbutį. Nakvynė viešbutyje Čekijoje.

4. diena. Pageidaujantiems laisvas laikas poilsiui Špindleruv Mlyno kalnų kurorte arba diena skirta aktyviam poilsiui kalnuose.

Vykstame į kalnų kurortą Pecą prie Snežkos. Pasikėlimas keltuvu* arba žygis pėsčiomis (~1 val.) į aukščiausią Čekijos kalnų viršukalnę Snežką (1602 m). Laisvas laikas Snežkos viršukalnėje (~1 val.) besigėrint nuostabiomis panoramomis. Vėliau 3 – 4 val. (~11 km) žygis į kalnų kurortą Špindlerūv Mlyną. Keliaudami nuo viršukalnės žemėjančia trasa praeisime Upske durpyną su pelkių augmenija, grožėsimės Baltosios Elbės tėkme. Upės vandens vagoje gausu slenksčių ir krioklių. Žygio metu du kartus sustosime kalnų trobelėse poilsiui, gaivinantiems gėrimams ir užkandžiams. Žygį baigsime Špindlerūv Mlyne prie keltuvo į Medvedino kalną. Vakare galėsite atsigaivinti Špindlerūv Mlyno vandens pramogų parke**, kuriame Jūsų lauks sūkurinės vonios, vandens takeliai ir baseinas. Nakvynė viešbutyje.

5 diena. Pusryčiai. Kelionė per Čekiją, Lenkiją. Vėlai vakare grįžtame į Lietuvą.


Į kelionės kainą įskaičiuota: kelionė autobusu; 4 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais; kelionės vadovo paslaugos; ekskursinė programa; Į kelionės kainą neįskaičiuota: (*) – bilietai į mokamus objektus, vietinių gidų paslaugos ir ausinukų nuoma; medicininių išlaidų draudimas kelionės metu;

Vienviečio kambario priemoka – 70,00 Eur.

Mokami objektai:

Visų papildomų objektų kaina senjorams (nuo 65 m.) ~ 85 Eur (be keltuvo į Snežką, keltuvo kaina apie 15 Eur. Žygeivių komanda keliaus pėsčiomis).

Visų papildomų objektų kaina suaugusiems (iki 65 m.) ~ 90 Eur (be keltuvo į Snežką, keltuvo kaina apie 15 Eur. Žygeivių komanda keliaus pėsčiomis).

Objektų kainos:

Ausinukų nuoma: ~15 EUR/asm

Keltuvas (pirmyn), Sky bridge, Takas debesyse (kombinuotas bilietas): suaugusiems ~1025 CZK, vaikams (3-14.99 m) ~645 CZK.

Prachovo uolos: suaugusiems ~120 CZK; vaikams, studentams ir senjorams nuo 65 m. ~ 60 CZK.

Sidabro muziejus ir kasyklos: suaugusiems ~200 CZK; moksleiviams, studentams ir senjorams ~160 CZK.

Keltuvai į Snežką (pasikėlimas į viršų): suaugusiems ~360 CZK; vaikams nuo 5 iki 11 m. ~170 CZK; jaunimui nuo 12 iki 17 m. ir senjorams nuo 65 m. ~330 CZK. Dėmesio: dėl nepalankių oro sąlygų gali nedirbti keltuvai į Snežką.

Špindlerūv Mlyno vandens pramogų parkas (apsilankymo trukmė ~2 val.): suaugusiems ir vaikams nuo 15 m. ~350 CZK; vaikams, kurių ūgis virš 100 cm ir kurių amžius iki 14 m. ~250 CZK; vaikams, kurių ūgis mažesnis nei 100 cm – nemokamai.

Krknošes nacionalinis parkas: ~150 CZK/asm;

Mielieji,

Ką tik Susitikim žygeiviai grįžo iš kelionės po Slovėniją. Iš visų komunistų valdytų šalių Slovėnija – pati turtingiausia. Dar Jugoslavijos laikais ji žvalgėsi pokyčių, o nuo baisiųjų karų ją “savo kūnu” uždengė Kroatija. Nors Slovėnija tris kartus mažesnė nei mūsų šalis, tačiau joje telpa viskas: Alpių kalnai ir lygumos, Adrijos jūra ir smaragdinės spalvos ežerai, kalnų upės ir kriokliai, urvai ir tarpekliai, kabantys virš bedugnių tiltai ar ant uolų dramatiškai pakibusi viduramžių pilis. Angliškame SLOVEnijos pavadinime užšifruotas žodis „meilė“. Dalelę meilės šiai šaliai išsivežėme ir mes…

Bet apie viską išsamiau…

Pirma diena:

Iš Vilniaus išvykome ankstyvą rytą. Kelionė driekėsi per visą Lenkiją trumpam sustojant poilsiui, pietums, mankštelei. Vakarop atvykome į antrą pagal dydį Čekijos miestą – BRNO, kur apsistojome nakvynei. Viešbutis buvo visai netoli senamiesčio, tad norintieji savarankiškai susipažino su Brno centru, paragavo čekiško alaus, išbandė čekišką virtuvę.

Antra diena:

Anksti papusryčiavome ir negaišdami daugiau laiko viešbutyje išvykome Slovėnijos link. Pirmasis mūsų sustojimas ir pažintinis objektas – Vintgaro tarpeklis. Tarp aukštų Alpių kalnų Radovnos upė teka kaskadomis, krenta kriokliais, virš kurių pastatyti kabantys mediniai tiltai. Įspūdingas šniokščiantis tarpeklis tęsiasi 1,6 km, tačiau kelias neprailgsta besigrožint kabančiomis uolomis ir po kojomis tekančiu srauniu vandeniu.

Vintgaro tarpeklis lankytojams atvertas 1893 m. Jo pabaigą vainikuoja kriokliai, virš kurių pastatytas didžiausias akmeninis arkinis tiltas Slovėnijoje. Jis išlikęs nuo 1905 m.

Kupini neišdildomų įspūdžių pasiekėme autobusą, kuris mus nuvežė iki mūsų nakvynės vietos – Radovljice miestelio. Tai mažas miestelis, turintis nuostabaus grožio senąją miesto dalį su gerai išsaugotais viduramžių pastatais. Miestelis garsėja savo šokoladu, todėl čia yra ne tik šokolado gamyklų, bet ir muziejus, kuriame galima sužinoti daugiau apie šokolado gamybą ir ragauti vietinius šokoladus. Autentiško stiliaus kavinukės vakare lūžta nuo lankytojų klegesio ir juoko, nes beveik visose, kiek matėme, tautiniais rūbais pasidabinę muzikantai ne tik patys groja liaudies dainas, bet ir lankytojus įtraukia į žaidimus ir šokius. Žodžiu – labai linksmas miestukas.

Trečia diena:

Šią dieną mūsų laukė žygis Triglavo kalnuose, tačiau serpantinuose mūsų laukė staigmena – pasirodo, mūsų autobusas sunkiai išsisuka siauru serpantinų keliuku, tad nusprendėme nerizikuoti ir neužstrigti viduryje kalno, o leistis į žygį aplink Bohinj ežerą. Bet prieš pasiekiant Bohinj miestelį ir ežerą pakeliui trumpam sustojome pasižvalgyti prie Jasna ežero. Aukštos Julijų Alpių viršukalnės ir du smaragdiniai susijungiantys ežeriukai atrodo lyg iš paveikslėlio. Aplink nutiestas pasivaikščiojimo takas, įkurtos kavinukės mėgautis vaizdu, lieptai maudynėms. O legendomis apipintas bronzinis Zlatorog (auksinis ragas) ožys saugo apylinkes. Šalimais teka Pišnica kalnų upė, kuri mums lankantis vos sruveno, bet, matyt, labai srauni ir plati būna pavasarį tirpstant sniegui kalnuose. Pasivaikščiojome palei upę, pakilome ant kabančio tilto, pasigrožėjome apylinkėmis. Ilgai negaišome ir keliavome toliau, kol pasiekėme mūsų tikslą – Bohinj kalnų miestelį ir nuostabų ežerą. Žygiuojant aplink ežerą įveikėme daugiau nei 10 km, piknikavome, o drąsiausieji – ir išsimaudė šaltinių prisodrintame Bohinj ežere. Pavargę, bet laimingi grįžome į autobusą ir nakvynės vietą.

Ketvirta diena:

Papusryčiavome išvykome į Postoiną, kur aplankėme nuostabų gamtos stebuklą – Postoinos urvus. Upės vanduo suformavo apie 20 km ilgio taką. Šiuo metu lankytojams atvira daugiau nei 5 km ilgio urvo atkarpa. Postojnoje pro mūsų akis lėkte pralėkė 5 kilometrai, mat čia dalį trasos važiuoji… atviru bestogiu traukinuku, primenančiu atrakcioną (Bėgiai įrengti dar 1872 m. tuo metu valdžiusios Austrijos-Vengrijos), dalį trasos (apie 1,5 km) eini pėsčiomis. Keliaudami po Postoinos urvus grožėjomės tikrais požemių ir vandens meno šedevrais: įvairiausio dydžio galerijomis ir koridoriais, nusėtais įmantriausių formų stalaktitais ir stalagmitais. Čia oro temperatūra tesiekia 10 laipsnių šilumos.

Postojnos pabaigoje – 10 000 žmonių talpinanti puikios akustikos natūrali “koncertų salė”, kurioje, be visų renginių, traukti 2013 m. Europos krepšinio čempionato burtai.

Netoli Postojnos – didinga Predjamos pilis. Ji tarsi ant uolos, 123 metrų aukštyje, pakibusi viena gražiausių ir žymiausių Slovėnijos pilių, stovinti daugiau nei 800 metų. Dabar pilyje veikia muziejus, vyksta riterių turnyrai. Iš jos galima patekti į 13 km ilgio urvus – labirintus, išsidėsčiusius skirtinguose aukščiuose.

Po pietų nuvykome į Slovėnijos pajūrį, seną viduramžių jūros miestą – Piran, kuriame susiraizgiusios siauros gatvelės, stovi gražūs senieji miesto pastatai ir sukuria ypatingą, Venecijos valdymo aukso amžiaus atmosferą. Šiandien Piranas vadinamas Venecijos architektūros perlu. “Piran” pavadinimas kilo iš graikų žodžio “ugnis”, nes senovėje pusiasalio pakraštyje laužus užkurdavo tam, kad jie rodytų kelią laivams. Iš Piran laivu nuplaukėme iki Portorožo – Slovėnijos kurorto, įsikūrusio ant Adrijos jūros pakrantės. Miesto pavadinimas išvertus iš italų kalbos reiškia „rožių uostas“. Šis kurortas garsėja terminių vandenų versmėmis.

O vakare mūsų laukė dar viena nuostabi pažintis su Petrovič šeima, jų vyndarystės ūkiu bei vynų degustacija su tradiciniais sūrio ir mėsos delikatesais. Smagus vakaras baigėsi lietuviškomis dainomis, kurias mums dovanojo mūsų keliautojai Violeta ir Ramūnas, ir prie kurių prisijungė visa mūsų kompanija.

Penkta diena:

Papusryčiavę išvykome aplankyti Škocjano urvų, kurie 1986 m. buvo įtraukti į UNESCO gamtos ir kultūros pasaulio paveldo sąrašą. Gal iš pradžių ir pasirodė, kad „tai jau kažkur matyta, vėl urvai“, bet tai ką pamatėme – tiesiog užgniaužė visiems kvapą. Škocjanas – yra vienas didžiausių požeminių kanjonų pasaulyje. Urvai vietomis siekia iki 60 m. pločio ir 140 m. aukščio, yra gyvenamoji vieta itin retų ir nykstančių gyvūnų, tokių kaip urvinių salamandrų ir virš 60 rūšių šikšnosparnių.

Kelionė urvais prasidėjo nuo mažojo slėnio. Kaip supratome, jis yra dirbtinai padarytas, bet tai nesumažina įspūdžio. Urvuose vėsu, iki 15°C, ir tamsu, ne taip kaip nuotraukose. Tai padeda išlaikyti atmosferą. Labiausiai žavi masiškumas, dydžiai, jautiesi toks mažiukas ir menkas.

Urvu leidomės vis žemyn ir žemyn kol pasiekėme didįjį slėnį, kuriame atsiskleidė visas kanjonas. Jei trumpai, tai Škocjan urvai padarė nerealų įspūdį ir visiems, kas keliauja į Slovėniją, privaloma juos aplankyti.

Po pietų išvykome iš Slovėnijos link Lietuvos nakvynei apsistodami tame pačiame Brno mieste.

Šešta diena:

Pusryčiai ir kelionė namo. Nors kelias ilgas, bet kelias – link namų, o kaip sakoma – „visur gerai, bet namie geriausia“. Tad dalindamiesi vieni su kitais kelionės įspūdžiais, prisiminimais ir svajodami apie naujas keliones ir žygius smagiai ir saugiai pasiekėme namučius.

Ar jau žinote, ką veiksite pavasarį? Mes tiksliai žinome – KELIAUSIME!

Sekite naujienas ir keliaukime drauge!

Jūsų ,,Susitikim” komanda

Esami ir būsimi mūsų bičiuliai, žygių entuziastai, 

Susitikim kelionės” ir vėl kviečia Jus keliauti kartu. Šį kartą mūsų akiratyje gražioji Balkanų nykštukė – Slovėnija.

DATA: 2023-10-01 iki 2023-10-06 (6 d./5 n.)

KAINA: 540 Eur

Tai labai saugi ir patogi keliautojams šalis. Lyginant su jos kaimynėmis, ši šalis pasižymi itališka architektūra ir austriška tvarka, tačiau yra unikali stulbinamais kraštovaizdžiais. Vos kelių šimtų kilometrų plote galima keliauti nuo aukštų Alpių kalnų viršūnių iki milžiniškų atvirų lygumų rytuose ir paslaptingo karstinio regiono pietuose, o galiausiai pasiekti Viduržemio jūros pakrantę.

MŪSŲ LAUKIA:

-kriokliai;

-kalnų upės;

-tarpekliai;

-kabantys tiltai;

-urvai;

-stalaktitai ir stalagmintai;

-ant uolų dramatiškai pakibusi viduramžių pilis;

-užburiantis kalnų svaigumas…

O taip pat – gidas Andrius, “Susitikim” komanda ir, žinoma, nuostabi bičiulių kompanija.

Šį kartą kelionėje deriname žygius su pažintinių objektų – miestelių, pilių, urvų lankymu, kad kuo daugiau Slovėnijos patirtume ir tuo pačiu, kuo mažiau pavargtume 🙂

NORITE KELIAUTI KARTU? REGISTRUOKITĖS! 

Registracija ir daugiau informacijos telefonu +37060336266 arba el. paštu registracija@susitikim.lt

PROGRAMA: 

1 diena. Anksti ryte išvykstame iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją, Čekiją. Nakvynė viešbutyje Čekijoje Brno arba apylinkėse.

2 diena. Pusryčiai. Kelionė per Čekiją, Austriją, Slovėniją. Po pietų atvykstame į Vintgaro tarpeklį*, kuriuo teka Radovnos upė. Tai kvapą gniaužiantis gamtos šedevras, kur 1,6 km ilgio atkarpoje turistus lydi kabančios uolos ir tiltai, po jais šniokščiantys kriokliai. Vakare atvykstame į viešbutį Slovėnijoje. Nakvynė viešbutyje.

3 diena. Puryčiai. Vykstame Triglavo nacionalinį parką, kur Jūsų lauks visos dienos žygis (apie 16 km) Soča pažintiniu taku palei Sočos upę, įveikiant kabančius tiltus, lieptus, grožintis kriokliais ir vaizdingomis Julijaus Alpių panoramomis. Priklausomai nuo oro sąlygų, gali būti organizuojamas alternatyvios trukmės žygis iki Vogel viršukalnės ir Bohinj ežero per kalnų panoraminį kelią, įveikiant kalnų perėjas. Nakvynė viešbutyje Slovėnijoje.

4 diena. Pusryčiai. Važiuojame į Postoiną, kur aplankome nuostabų gamtos stebuklą – Postoinos urvus*. Upės vanduo suformavo apie 20 km ilgio taką. Šiuo metu lankytojams atvira daugiau nei 5 km ilgio urvo atkarpa. Dalį tako (apie 1,5 km) eisime pėsčiomis ir (3,5 km) važiuosime senoviniu traukinuku. Keliaudami po Postoinos urvus galėsite pasigrožėti tikrais požemių ir vandens meno šedevrais: įvairiausio dydžio galerijomis ir koridoriais, nusėtais įmantriausių formų stalaktitais ir stalagmitais. Čia oro temperatūra tesiekia 10 laipsnių šilumos. Vivariume galėsite pamatyti Proteus anguinus žuvį, kuri gyvena visiškoje tamsoje ir šaltyje. Vos už 9 kilometrų nuo Postoinos urvų stovi didinga Predjamos pilis*. Ji tarsi ant uolos, 123 metrų aukštyje, pakibusi viena gražiausių ir žymiausių Slovėnijos pilių, stovinti daugiau nei 800 metų. Dabar pilyje veikia muziejus, vyksta riterių turnyrai. Iš jos galima patekti į 13 km ilgio urvus – labirintus, išsidėsčiusius skirtinguose aukščiuose. Po pietų vykstame į Slovėnijos pajūrį, seną viduramžių jūros miestą – Piran, kuriame susiraizgiusios siauros gatvelės, stovi gražūs senieji miesto pastatai ir sukuria ypatingą, Venecijos valdymo aukso amžiaus atmosferą. Šiandien Piranas vadinamas Venecijos architektūros perlu. “Piran” pavadinimas kilo iš graikų žodžio “ugnis”, nes senovėje pusiasalio pakraštyje laužus užkurdavo tam, kad jie rodytų kelią laivams. Laivu nuplauksime* iki Portorožo – Slovėnijos kurorto, įsikūrusio ant Adrijos jūros pakrantės. Miesto pavadinimas išvertus iš italų kalbos reiškia „rožių uostas“. Šis kurortas garsėja terminių vandenų versmėmis. Portorože gydoma su gydomuoju jūros dumblu, įvairiomis mineralinėmis voniomis, masažais, mankštomis. Kurorte galima ne tik sustiprinti sveikatą, bet ir puikiai pailsėti. Esant galimybei vyno degustacija su tradiciniais sūrio ir mėsos delikatesais*. Nakvynė viešbutyje Slovėnijoje.

5 diena. Pusryčiai. Vykstame aplankyti Škocjano urvų*, kurie 1986 m. buvo įtraukti į UNESCO gamtos ir kultūros pasaulio paveldo sąrašą. Tai yra vienas didžiausių požeminių kanjonų pasaulyje. Urvai gali siekti iki 60 m. pločio ir 140 m. aukščio, yra gyvenamoji vieta itin retų ir nykstančių gyvūnų, tokių kaip urvinių salamandrų ir virš 60 rūšių šikšnosparnių. Pagrindinis kelias urvu trunka 1,5 val.. Urvuose vėsu, iki 15°C, ir tamsu. Labiausiai žavi masiškumas, dydžiai. Leisimės urvu vis žemyn ir žemyn, kol pasieksime didįjį slėnį, kuriame atsiskleidžia visas kanjonas. Po pietų išvykstame iš Slovėnijos. Kelionė per Slovėniją, Austriją, Čekiją. Nakvynė viešbutyje Čekijoje Brno arba apylinkėse.

6 diena. Pusryčiai. Kelionė per Čekiją, Lenkiją. Vėlai vakare grįžtame į Lietuvą.

Į kelionės kainą (540 Eur) įskaičiuota:

kelionė autobusu; 5 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais; kelionės vadovo paslaugos; ekskursinė programa; kelionės dokumentų sutvarkymas.

Į kainą neįskaičiuota:

Lankomi mokami objektai ~ 120 EUR:

Vietinių gidų paslaugos ir ausinukų nuoma: ~15 EUR

Vintgaro tarpeklis: suaugusiems ~ 8 EUR, studentams, senjorams, neįgaliesiems ~ 5 EUR, vaikams 6-15 m. ~ 2 eur, vaikams iki 6 m. ~1 Eur 

Postoinos urvai ir Predjamos pilis: suaugusiam nuo 29,90 iki 32,90 EUR, jaunimui (16-25 m.) nuo 23,90 iki 25,80 EUR, vaikams iki 15 m. nuo 19,40 iki 21 EUR. Kaina priklauso nuo kelionės datos. Audiogidai – 3,50 EUR/asm. 

Plaukimas laivu ~ 20 EUR;

Vyno degustacija: ~ 20 EUR/asm. 

Škocjano urvai: suaugusiam – 18 EUR, senjorams, studentams iki 25 m. – 14 EUR; vaikams – 9 EUR.

Vienvietis kambarys – 120 Eur. 

Mielieji,

 „Susitikim“ organizuojami žygiai į kalnus įgauna pagreitį. Ką tik grįžome iš mūsų jau antrosios kartu su kelionių agentūra „Guliverio kelionės“ organizuotos penkių dienų kelionės į Sudetų ir Elbės smiltainio kalnus net trijose šalyse: Lenkijoje, Čekijoje ir Vokietijoje. Trūksta žodžių nusakyti, kiek įspūdžių patirta kalnuose žygiuojant, kopiant, lipant, plaukiant… Vienas žodis – buvo WOW… , bet apie viską išsamiau…

Pirma diena:

Iš Vilniaus išvykome ankstyvą rytą. Kelionė driekėsi per visą Lenkiją trumpam sustojant poilsiui, pietums, mankštelei. Vakare atvykome į kurortinį, mineraliniais vandenimis garsėjantį miestelį Duszniki-Zdroj, įsikūrusį Sudetų kalnų papėdėje ir labai smagiai pavakarojome viename jaukiame miestelio restoranėlyje. 

Antra diena:

Pagaliau nuotykiai prasideda. Anksti papusryčiavome ir negaišdami daugiau laiko viešbutyje išvykome į Centriniuose Sudetuose esantį Stolove kalnų nacionalinį parką – vieną unikaliausių gamtos kampelių Lenkijoje. Mūsų laukė žygis vienu iš Stolove kalnų takeliu tarp įvairių formų smiltainio uolų iki viršukalnės, nuo kurios atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai. Auksčiausia vieta šiuose kalnuose – 919 m. virš jūros lygio esanti Szczeliniec Wielki viršukalnė, iki kurios pirmasis pėsčiųjų takas buvo įrengtas prieš daugiau kaip 200 metų. Iki jos veda daugybė laiptelių, bet užkilus į viršūnę vaizdai paperka.

Pasigėrėję vaizdais, keliavome į ,,akmeninį miestą” su smiltainio uolienomis, primenančiomis ,,kupranugarį”, ,,žmogbeždžionę”, ,,sostą”… Išlindę per ,,adatos skylutę”, pabuvojome ,,pragaro virtuvėje”.

Po pietų išvykome į Čekijoje easantį Adršpachų draustinį, kur vėjas, vanduo ir temperatūrų svyravimai suformavo iki 80 metrų į viršų kylančias smiltainio uolas. 17 kvadratinių kilometrų plotas šiaurinėje Čekijos dalyje primena mistines hobito žemes. O čia šmirinėjantys keliautojai tampa panašūs ir į pačius hobitus – Adršpadų ir Teplice uolų apsuptyje net ir aukštas žmogus atrodo tikras nykštukas. Vaikštinėjant tarp keisčiausių formų uolų neapleidžia mintis, kad štai tuoj ims ir iš kur nors atskris drakonas ar kita fantastinė būtybė. Pamačius jas lietuviškasis Puntukas atrodo tik kaip mažas liūdnas akmenukas. Legendines hobitų kelionių žemes primenančioje teritorijoje yra dvi ,,gyvenvietės”. Pirmoji yra arčiau Teplicė prie Metujos miestelio. Čia esančios uolos suformuotos šiltų, net ir šalčiausią žiemą neužšąlančių upelių. Todėl ir uolų pavadinimas čekiškai skamba Teplicke skaly – Šiltosios uolos. Antroji ,,gyvenvietė” vadinasi Adršpašske skalni mesto, išvertus pažodžiui – Adršpadų uolų miestas. Vietovardis Adršpadai yra vokiškos kilmės ir, pasak gyvenančių žmonių, kilęs iš Ebersbach -laukinio kuilio upelio. Abi uolų parko dalis jungiantis takas vingiuoja vaizdingu Vilko tarpekliu. Kai kuriose vietose tarpeklių plotis tarp uolų siekia vos 50 cm, tad stambesnio sudėjimo žmonės rizikuoja įstrigti 🙂 

Laipiojant uolomis, grožintis ežeriukais, landžiojant pro tuos tarpeklius, svarstai, ką primena viena ar kita uola. Bevaikštant tikrai pavargsta kojos, bet atsigauna smegenys.

Trečia diena:

Po pusryčių išvykome į Čekiškąją Šveicariją. Tai vienas iš dviejų nacionalinių parkų, esantis Elbės smiltainio kalnuose. Mūsų tikslas – palikti iki didžiausios Europoje ir gražiausios smiltainio arkos – Pravčicka Brana, kuri net 16 metrų iškilusi virš žemės. Rašytojo C. S. Lewiso knygų motyvais sukurtame filme ,,Narnijos kronikos: liūtas, burtininkė ir drabužių spinta” keturi vaikai pereina per įspūdingą akmens tiklą žavėdamiesi begaliniais Narnijos miškais. Narnijos vaidmenį šiame filme ,,suvaidino” pasakiško grožio Čekijos Šveicarija ir jos simbolis Pravčicka brana. Žygis dierėsi kalnų parko pėsčiųjų takais – serpantinais. Deja, bet vaizdai sukrečiantys – prieš metus čia įvyko katastrofa. Degė miškai. Išdegė didžiausi plotai miškų masyvų. Link viršūnės kylame miško kapinėmis. Tačiau vaizdai nuo kalnų viršūnių – įspūdingi. Žmonių nebuvo labai daug, tad galėjome netrugdomi pasimėgauti ne tik vaizdais, gaiva, ramybe, bet ir ramiai papiknikauti Pravčicka Brana arkos papėdėje.

Pasistiprinę tio pačiu takeliu nulipome žemyn ir toliau mūsų žygis tęsėsi žemyn į Kamenicos upės kanjoną, kur valtimis plaukėme upe, vingiuojančia pro į viršų kylančias smiltainio uolas.

Ketvirta diena:

Papusryčiavę viešbutyje išvykome į antrą Elbės smiltainio kalnuose esantį nacionalinį parką – Vokietijoje įkurtą Saksonijos Šveicarijos nacionalinį parką. Žygį link Schrammsteine apžvalgos aikštelės pradėjome nuo į Kirnitzsch upės slėnio. Smiltainio  uolos čia sukuria nepakartojamus tarpeklius ir visiškai kitokį gamtovaizdį, nei mūsų akis galėtų tikėtis. Gamtovaizdį, kurį prieš du šimtus penkiasdešimt metų atrado Dresdeno dvare dirbę  menininkai ir kuriame įkvėpimo sėmėsi ne tik romantizmo, bet ir vėlesnių epochų dailininkai,  rašytojai, muzikai ir kiti kūrybiški žmonės. Šis kelias dar vadinamas Dailininkų keliu arba Malerweg. Įspūdingiausias kelionės taškas – skersvėjų košiama Idos grota, nuo kurios atsivėria pasakiški vaizdai. Grožėdamiesi vaizdais, fotografuodamiesi, užkandžiaudami čia praleidome beveik valandą. Tai buvo pats ilgiausias ir sunkiausias šios kelionės žygis, trukęs daugiau nei 8 val.: mes lipome per akmenis ir medžių išvartas, ėjome tarpekliais, kalnų atbrailomis, kopėme ir leidomės laipteliais bei kopėčiomis. Vienas kitą paragindami, dainomis palaikydami ir viens kitam padėdami trasą įveikėme ir dėl to labai didžiuojamės savo žygeiviais. Autobusą pasiekėme su Mikutačiaus daina „Trys milijonai“. Nusikalę, bet labai laimingi, kad įveikėme sau iškeltą iššūkį.

Penkta diena:

Pusryčiai ir kelionė namo. Nors kelias ilgas, bet kelionė tęsėsi su dainomis, protmūšio žaidimais ir pajuokavimais, tad neprailgo.

Sakoma, kelionę geriausiai išmatuoti draugais, o ne sukartomis myliomis. Šioje kelionėje draugais tapome visi.

 Po šio žygio patvirtiname – ,,Geriau už kalnus tik kalnai” ir planuojame jau naują kelionę 🙂

Rengiame nuostabų maršrutą ir jau visai greitai kviesime į trečią mūsų organizuojamą kelionę. Spalio pradžioje keliausime į Slovėniją 🙂

Sekite naujienas ir keliaukime drauge!

Jūsų ,,Susitikim” komanda

KVIEČIAME KELIAUTI DRAUGE – Sudetai ir Elbės smiltainio kalnai (žygiai tarp smiltainio uolų 3 šalyse: Lenkijoje, Čekijoje ir Vokietijoje)

Atsisveikinus su žiema ir atšilus orams grįžta ,,Susitikim kelionės“. 

Tai iniciatyva, kuri gimė pačių projekto ,,Susitikim, mieli senjorai, 100 km take aplink Vilnių” dalyvių prašymu. Pasibaigus jau antrus metus iš eilės vykdomam 100 km žygių ciklui aplink Vilnių, mums nesinorėjo skirtis ir pripažinti, kad stebuklingi ir kupini nuostabių emocijų antradieniai, o tokių buvo net dešimt, atėjo į pabaigą. Išugdytas įprotis judėti ir mėgautis buvimu gamtoje bendraminčių apsuptyje paskatino mus ryžtis suotganizuoti išskirtinį žygį, kuris ilgam liks dalyvių atmintyje.

Žadėjome, kad atėjus pavasariui vėl kviesime drauge keliauti, pažinti ir žygiuoti. Vykdome savo pažadą ir su džiaugsmu pranešame, kad kartu su kelionių agentūra ,,Guliverio kelionės“ organizuojame išvyką į Sudetus ir Elbės smiltainio kalnus.

Tai bus aktyvi kelionė, kuriai ruoštis pradėsime jau nuo balandžio mėnesio pabaigos, žygiuodami Vilniaus takais (informacija jau greitai).

Nereikia išsigąsti programoje nurodyto laiko žygiams, nes į šį laiką yra įtrauktas poilsis, pietūs ir pasigrožėjimas aplinka. Keliausime parkų pėsčiųjų takais. 

DATA: Nuo 2023 m. gegužės 31 d. iki birželio 4 d.

TRUKMĖ: 5 dienos, 4 naktys (visos nakvynės viešbutyje)

KAINA: 360 Eur

REGISTRACIJA: +37060336266 arba  registracija@susitikim.lt

PROGRAMA:

,,Susitikim kelionės” pirmoji, kartu su kelionių agentūra ,,Guliverio kelionės“, organizuojama kelionė į Lenkijos Tatrus. Dalinamės įspūdžiais:

Pirma diena (2022-09-22): Iš Vilniaus išvykome ankstyvą rytą. Kelionė driekėsi per visą Lenkiją trumpam sustojant poilsiui, pietums. Galiausiai  vakarop atvykome į „Lenkijos deimantu“ vadinamą senąją sostinę Krokuvą. Apžiūrėjome įspūdingą prie Vyslos upės įsikūrusį Vavelio architektūrinį kompleksą,  Vavelio katedrą, kurioje buvo karūnuoti beveik visi Lenkiją valdę karaliai. Joje ilsisi iškilių Lenkijos valdovų, įskaitant ir karalių Jogailą, palaikai. Katedros varpinėje kabo 11 tonų sveriantis Žygimanto varpas, skambantis tik per didžiąsias šventes. Vėliau mūsų laukė ekskursija po Krokuvos senamiestį ir laisvas laikas savarankiškam miesto tyrinėjimui. Nakvynė viešbutyje.

Antra diena (2022-09-23): Iš karto po puskyčių išvykome į Tatrų nacionalinį parką, Bialka upės slėnyje, kur visi drauge pradėjome žygį link Morskie Oko – didžiausio ežero Tatrų kalnuose. Ežeras yra 1395 m aukštyje virš jūros lygio. Kelias iki Morskie Oko platus ir asfaltuotas, viso apie 9 km. Pakeliui įrengti tualetai, kavinės poilsiui. Iki ežero galima kilti/leistis ir su arklių traukiamomis karietomis, talpinančiomis nemažai žmonių, todėl šis kelias puikiai tinka visokio amžiaus žmonėms. Tačiau mūsų tikslas – kilti patiems. Mūsų žygis truko į priekį 3 valandas ir tiek pat atgal. Viršuje atsiveria pasakiški, žodžiais sunkiai nusakomi vaizdai. Nors žmonių nemažai, tačiau įsitaisius patogiai šalia esančioje kavinėje, ar tiesiog ant akmenų prie pat ežero, ilgai galima grožėtis, mėgautis ir gerti į save vaizdus, kurie tiesiog užburia. Dalis grupės taip ir padarė, pasiliko prie ežero, o ištvermingiausi entuziastai pasiryžo pasiekti dar vieną 1583 m. virš jūros lygio aukštyje esantį ežerą – Czarny Staw po Rysami. Tai papildomas apie 1,5 km status kopimas į kalną, nuo kurio atsivėrė nuostabi panorama.

Didžiavomės įveiktu žygio maršrutu ir jo dalyviais.

Nusileidus nuo kalnų važiavome atgauti jėgas į terminius baseinus (Termy Bukovina). Labai džiaugėmės, kad baseinuose buvo nedaug žmonių ir mes nevaržomai galėjome atstatyti prarastas jėgas.

Trečia diena (2022-09-24): Mūsų planas – vykti į Zakopanę, užkilti keltuvu į aukščiausią viršukalnę Kasprowy Wierch (1987 m) ir paskui pėsčiomis nusileisti žemyn. Oras buvo pasakiškas, švietė saulė, buvo šilta, nuotaika puiki. Keltuvu pakilome į viršų, o ten mus pasitiko žiema. Taip, šiandien gamta nutarė pajuokauti. Naktį iškritęs 30 cm sniego sluoksnis koregavo mūsų planus, nes leistis nuo kalno pėsčiomis – pavojinga. Paaiškėjo, kad ir nuo kalno teks nusileisti keltuvu. Tačiau nenusiminėme. Viršukalnėje praleidome net 1,5 val. mėgaudamiesi pasakiškai žiemiškais kalnų vaizdais. Laiko buvo pakankamai, tad norintieji dar galėjo įveikti kelių šimtų metrų atstumus nuo vienos iki kitos viršūnės. Nepaprastas jausmas atsidurti tikroje žiemoje dar tik rudeniui prasidėjus, avint sportbačiais.

Po šio žygio – pažintis su Zakopane ir kelios valandos laisvo laiko. Papietavę, įsigiję lauktuvių, atsipalaidavę vykome į Slovakiją. Taip, net į Slovakiją, kur mūsų laukė plaukimas medinias autentiškais plaustais Dunajeco upės tarpekliu (apie 14 km, apie 2 val., viename plauste – 15 žmonių). Plaukėme per Pieninų Nacionalinio parko teritoriją – vietas, kur upė sudaro labai vaizdingą išlaužą: statūs šlaitai leidžiasi tiesiai į kalnų upę. Plaustininkai gana vaizdžiai ir pašmaikštaudami papasakojo apie praplaukiamas vietas (Trijų karūnų viršukalnė, Sokolnico kalnai, Uošvės šaltinis ir kt.), legendas.

Ketvirta diena (2022-09-25): Pusryčiai, mankšta ir vėl įspūdžiai. Šiandien mūsų laukė ekskursija į Veličkos druskų kasyklas, kurios veikia jau 700 metų ir yra įtrauktos į UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąrašą. Apsilankymo metu nusileidome į 135 m gylį, kur keliose horizontalėse suformuota 2 km ilgio trasa, susidedanti iš 20 kamerų. Puikiai įrengta ekspozicija supažindina su druskos kasybos istorija ir sunkiu kalnakasių darbu. Pats gražiausias šių kasyklų kūrinys – Palaimintosios Kingos koplyčia, kurioje viskas padaryta iš druskos. Koplyčią apšviečia iš druskos kristalų padaryti šviestuvai, o grindys – vientisas druskos gabalas.

Pasikrovę didžiuliu įspūdžių bagažu, keliavome atgal į Lietuvą. Nors atstumas iki Lietuvos tikrai nemažas, kelias mums neprailgo: stojome kas 2-3 valandas, žaidėm žaidimus, aptarinėjome kelionę ir ateities planus.

Taip ir prabėgo ta pirma mūsų kelionė – keturios dienos ir 3 naktys, kurios ilgai išliks dalyvių ir organizatorių atmintyse.

Ačiū mūsų jauniems savanoriams, kurių deka išvyka buvo linksma, saugi ir sklandi. VšĮ ,,Sėkmės idėja” ir toliau dės visas pastangas plėtoti senjorų bendradarbiavimą su jaunimu. Tikime, kad mūsų vykdomas bendras darbas ir ateityje džiugins savo rezultatais.