Mieli žygeiviai,

Nors praeitą antradienį saulė mūsų ir nelepino, tačiau džiaugiamės, kad tiek daug Jūsų neišsigandote lietučio ir taip gausiai susirinkote į žygį.

Laukia jau penktasis mūsų susitikimas su Jumis. Po šio žygio būsime įveikę lygiai pusę trasos. Trasa netrumpa, tačiau ją, neabejotinai, trumpina gera kompanija šalia. Tad nekantraudami visus iki šiol žygiavusius, ir tuos, kurie dar nedrįsta prie mūsų prisijungti, kviečiame SUSITIKTI ir KARTU žygiuoti nuostabiausiomis Vilniaus apylinkėmis.

DATA: gegužės 23 d. 10 val.

STARTAS: stotelė Verkių Riešė. Autobusai: 36, 65, 66, 76, 120.

FINIŠAS: stotelė Verkių Riešė. Autobusai: 36, 65, 66, 76, 120.

Žygiuosime Senųjų kaimų trasa – apie 10 km. Keliaudami šiuo taku aplankysite senuosius Vilniaus priemieščio kaimus: Turniškes, Staviškes, Kremplius, Naujuosius Verkius ir Verkių Riešę. Žygiuodami šiuo taku praeisite ir pro tarpukariu pradėtą, bet nebaigtą statyti Vilniaus hidroelektrinės vietą. Atskiros tako atkarpos, einančios per kaimus, eina asfaltuotais ar žvyruotais keliais.

Trasos sudėtingumas: Maršrutas nėra sudėtingas, tik ties Naujaisiais Verkiais, Verkių Rieše ir prie Neries yra statesni pakilimai ir nusileidimai. Maršruto pradžia, kur takas pereina į kitą pusę nusekusio tvenkinio, šiek tiek drėgnoka.

Svarbu: trasa žiedinė, t.y. pradėsime taške A ir baigsime taške A.

Apranga ir avalynė: patogi. Rengiamės svogūnėlio principu. Gerai būtų turėti kuprinę, kad galėtumėte nusivilkę drabužius, jei pasidarys karšta, juos patogiai neštis. Taip pat reikėtų atsižvelgti į permainingus Lietuvos orus ir įsimesti skėtį ar apsiaustą, kepuraitę nuo saulės, purškalus nuo mašalų.

Su savimi būtinai turėkite buteliuką vandens, jei norite, įsidėkite lengvų užkandžių (angliavandenių) – praėję pusę trasos tikrai pasistiprinsime.

Mus lydės patyrusi instruktorė, šiaurietiško ėjimo su lazdomis trenerė Irena Gudiškienė. Norintiems bus galimybė išbandyti žygį su šiaurietiško ėjimo lazdomis (reikalinga lazdų rezervacija).

Registruotis prašome tik naujus dalyvius.

Registracija vyksta darbo dienomis I-IV, 10-17 val.: tel. 8 603 36266 arba el. paštu registracija@susitikim.lt

Tad iki pasimatymo, nekantraujame ir vėl susitikti!

Už iniciatyvos palaikymą dėkojame Vilniaus miesto savivaldybė bei Active Vilnius🫶